Verzekeringen gekoppeld aan uw creditcard

Aan uw creditcard zijn vaak verzekeringen gekoppeld, zoals een aankoopverzekering en een reisongevallenverzekering. Wij adviseren u de voorwaarden van de verzekeringen goed te bekijken want in veel gevallen vervangen deze niet de gewone verzekeringen. In ieder geval moet de aankoop of reis met de creditcard zijn betaald.

Veel voorkomende verzekeringen:

  • Een aankoopverzekering verzekert de spullen die u met een creditcard betaalt meestal gedurende een bepaalde periode tegen verlies, vermissing, diefstal of beschadiging. De verzekering dekt geen contant geld.
  • Een reisongevallenverzekering verzekert u van een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit onderdeel is bij een normale reisverzekering veel uitgebreider.
  • Een vluchtvertragingsverzekering vergoedt de extra kosten als bijvoorbeeld uw vlucht meer dan vier uur vertraagd is. U moet uw vlucht wel geheel met uw creditcard hebben betaald.
  • Een bagagevertragingsverzekering vergoedt de extra kosten als uw bagage te laat arriveert. Ook hierbij geldt dat de hele vlucht met de creditcard moet zijn betaald.
  • Een reishulpverzekering biedt meestal een vergoeding van de kosten van repatriĆ«ring, toezending van medicijnen en de kosten van vervoer van een stoffelijk overschot naar Nederland. Ook dit onderdeel is bij een gewone reisverzekering veel uitgebreider. Een belangrijk onderdeel van een gewone reisverzekering is een volledige vergoeding van de kosten voor opsporing en redding.